- Mijn specialiteiten

OVV (oncologisch voetzorg verlener) specialiteiten

  • Herkennen van het 'hand-foot-skin' syndroom
  • Communicatie aanpalende zorg (huisarts/verpleegkundigen/oncoloog)
  • Begeleiden en informeren te nemen zorgmaatregelen
  • Aandacht schoeisel en drukvrij leggen aangedane huid
  • Kennis
  • Emotionele en sociale steun
  • Beschikbaar

Medisch pedicure behandelingen

Deze zijn zeer uiteenlopend; van nagels knippen tot een ingroeiende nagel behandelen, van het weghalen van overmatig eelt tot het verwijderen van een pijnlijke likdoorn of een heerlijke verwenbehandeling voor de voeten. Ook voor het plaatsen van een nagelbeugel, nagelreparatiegel-lak, een orthese op maat of het drukvrij leggen van een pijnlijke locatie bent u bij Podosanos op het juiste adres.

Nagel reparatie/correctie

WILDE-PEDIQUE silver plus is een elastische 1-fase kunststof die zich optimaal aan de afwikkeling van de voet aanpast. Het “plus” staat voor een bijzonder anti-mycotische (schimmel) toevoeging. Door de toevoeging van de werkstof “microzilver” wordt Wilde-Pedique silver plus op unieke wijze veredeld. Het innovatieve Wilde-Pedique silver plus bezit een antibacteriële werking die aan dit edelmetaal wordt toegekend. Let ook op de aanvullende producten zoals het speciale hechtmiddel Connex silver plus, de French gels alsook de elastische verzegelingsgel Wilde-Pediseal (zie ook Menu-Nagelverzorging).

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.